Davines Workshop

2015

Hair Cutting Salon Design: A Sanctuary of Natural Beauty

Hair Cutting Salon Design: Alitinidesign Project for Davines Workshop

Alitinidesign is thrilled to unveil its hair cutting salon design project for Davines Workshop, a salon dedicated to sustainable and organic hair care products. Inspired by nature’s elegance and the purity of Davines’ products, our design team meticulously crafted a space that harmoniously blends functionality and aesthetics, creating an oasis of tranquility for both stylists and clients.

Embracing Nature’s Essence

Stepping into Davines Workshop, one is immediately enveloped by a sense of serenity and connection to the natural world. The salon’s design draws inspiration from the very essence of Davines’ products, which are formulated with the finest botanical ingredients and a deep respect for the environment.

A Fruitful Concept: Suspended “Bookcases” of Nature’s Goodness

A unique and eye-catching feature of the salon is the innovative display of Davines’ hair care products. Wooden fruit crates, reimagined in a sleek black finish, are suspended from the ceiling, resembling a floating library. These “bookcases” showcase the diverse range of Davines products, inviting clients to explore the world of natural hair care.

A Cosmic Reception: Welcoming Clients with Style

Upon entering the salon, guests are greeted by a captivating reception desk that resembles a sleek, futuristic spaceship. This unique design element not only adds a touch of whimsy to the space but also serves as a functional workstation for the salon’s staff.

A Fusion of Form and Function: The Cutting-Edge Styling Area

The cutting area is a haven for both stylists and clients, where creativity and comfort converge. Each styling station is equipped with a state-of-the-art mirror-cum-totem, illuminated by soft LED lights. These innovative mirrors not only provide ample reflection but also contribute to the salon’s modern and sophisticated ambiance.

A Tranquil Haven: The Shampooing Area

The shampooing area is designed to be a sanctuary of relaxation, where clients can unwind and surrender to the expert care of Davines’ stylists. Comfortable shampooing chairs, positioned amidst soothing d├ęcor, create an atmosphere of tranquility, allowing clients to escape the hustle and bustle of the outside world.

A Sustainable Statement: Eco-Friendly Materials and Practices

In keeping with Davines’ commitment to sustainability, Alitinidesign employed eco-friendly materials and practices throughout the salon’s design and construction. Recycled wood, energy-efficient lighting, and low-VOC paints contribute to the salon’s harmonious blend of environmental consciousness and aesthetic appeal.

Davines Workshop: A Collaboration of Natural Beauty and Sustainable Design

The Davines Workshop hair cutting salon stands as a testament to the power of design to transform a space into an embodiment of brand values and customer experiences. Alitinidesign is proud to have collaborated with Davines in creating a salon that not only reflects the essence of its products but also provides a haven for clients seeking a holistic hair care experience that is both stylish and environmentally responsible.